December 11, 2015 admin

Interview for RTLZ

Hoe Nederland Vietnam helpt in de strijd tegen klimaatverandering

Frederieke Hegger

Terwijl in Parijs de laatste hand wordt gelegd aan het klimaatakkoord, worstelen Vietnamezen nu al met klimaatverandering en verstedelijking. Nederlandse en andere westerse bedrijven zijn betrokken bij oplossingen. Maar of die echt zoden aan de dijk zetten? Architect Joep Janssen schreef er een boek over.

Joep Janssen (38) werkte enkele jaren als architect bij Soeters Van Eldonk architecten toen hij in 2006 de film An Inconvenient Truth van Al Gore zag. Op slag keek hij anders naar zijn eigen vak. Waar hij voorheen water inzette als ‘aantrekkelijk ontwerpmiddel’ in de stad, zag hij nu in een keer the bigger picture: wereldwijd worstelen mensen met klimaatverandering en zijn vakgebied zou een grote rol kunnen spelen bij mogelijke oplossingen.
In 2009 zegden hij en zijn vriendin (ook architect) hun baan op en vertrokken naar een plek die volgens het VN klimaatpanel de frontlinie van klimaatverandering vormt: de Mekongdelta, een gebied in het zuidwesten van Vietnam. Standplaats: Ho Chi Minhstad.

  • Share:
, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *